Pad Pak Roem

Snel en Gezond Thais Diner in 15 Minuten

Heb je weinig tijd maar wil je toch genieten van de smaken van Thailand? Geen probleem! Met dit snel en gezond Thais dinerrecept zet je binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel die zowel voedzaam als verrukkelijk is.

Thaise Garnalen Roerbak met Groenten

Recipe by Kum ChanCourse: UncategorizedCuisine: Thai
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Snel en Gezond Thais Diner in 15 Minuten

Ingredients

  • 250g gepelde garnalen
    2 kopjes gemengde groenten (zoals paprika, broccoli, sugar snaps)
    2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    2 eetlepels Thaise groene currypasta
    1 blikje kokosmelk (400ml)
    1 eetlepel vissaus
    1 theelepel palmsuiker (of gewone suiker)
    Optioneel: gehakte chilipepers voor extra pit

Bereidingswijze:

  • Verhit de Wok:
    Verwarm een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  • Roerbak de Groenten:
    Voeg de gemengde groenten toe aan de hete wok en roerbak ze gedurende 3-4 minuten tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Haal de groenten uit de wok en zet ze apart.
  • Bak de Garnalen:
    Voeg de gepelde garnalen toe aan de wok en bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de wok en zet ze apart.
  • Maak de Saus:
    Voeg de fijngehakte knoflook en Thaise groene currypasta toe aan de wok. Bak ze kort aan tot ze geurig zijn.
  • Voeg de Kokosmelk Toe:
    Giet de kokosmelk in de wok en roer goed door met de currypasta en knoflook. Laat het mengsel even sudderen.
  • Breng Op Smaak:
    Voeg de sojasaus, vissaus, limoensap en palmsuiker toe aan de saus. Roer goed door en proef. Voeg indien nodig meer sojasaus, vissaus of limoensap toe naar smaak.
  • Voeg de Groenten en Garnalen Toe:
    Voeg de gebakken groenten en garnalen toe aan de saus in de wok. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten en garnalen gelijkmatig bedekt zijn met de saus.
  • Serveer:
    Schep de Thaise garnalen roerbak op borden en garneer met verse korianderblaadjes en eventueel gehakte chilipepers voor extra pit. Serveer direct.

Notes

  • Dat is het! Binnen 15 minuten heb je een heerlijk Thais diner op tafel staan. Geniet van de exotische smaken en de snelle bereiding van dit gerecht. Eet smakelijk!
  • [object Object]
  • [object Object]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *