Tom Kha Kai

Tom Kha Kai (Thaise Kokossoep met Kip)

Tom Kha Kai, oftewel Thaise kokossoep met kip. Deze zijdezachte, romige soep barst van de heerlijke smaken en aromatische kruiden die kenmerkend zijn voor de Thaise keuken. Laten we meteen aan de slag gaan en deze verrukkelijke soep bereiden!

Tom kha kai

Recipe by Kum ChanCourse: SoupsCuisine: ThaiDifficulty: Beginner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Authentiek Recept voor Tom Kha Kai (Thaise Kokossoep met Kip)

Ingredients

  • 500g kipfilet, in dunne plakjes gesneden
    400ml kokosmelk
    2 kopjes kippenbouillon
    1 stengel citroengras, gekneusd en in stukken gesneden
    3 kaffir limoenblaadjes
    200g champignons, in plakjes gesneden
    2 rode chili pepers, fijngehakt
    3 eetlepels vissaus
    3 eetlepels limoensap
    1 eetlepel palmsuiker (of gewone suiker)
    Verse korianderblaadjes voor garnering

Instructies

  •  **Bereid de Ingrediënten voor:**
       – Snijd de kipfilet, citroengras, champignons voor.
  • **Kook de Bouillon:**
       – Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
  • **Voeg Aromaten Toe:**
       – Voeg het citroengras, de kaffir limoenblaadjes en de plakjes gember toe aan de kokende bouillon. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen om de smaken te laten infuseren.
  • **Voeg Aromaten Toe:**
       – Voeg het citroengras, de kaffir limoenblaadjes toe aan de kokende bouillon. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen om de smaken te laten infuseren
  • Voeg de Kip Toe:
    Voeg de plakjes kipfilet toe aan de bouillon en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  • Voeg de Groenten Toe:
    Voeg de plakjes champignons en fijngehakte rode chili pepers toe aan de soep. Laat het nog eens 3-4 minuten zachtjes pruttelen tot de champignons zacht zijn geworden.
  • Voeg de Kokosmelk Toe:
    Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door. Laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng Op Smaak:
    Voeg de vissaus, limoensap en palmsuiker toe aan de soep. Proef en voeg indien nodig meer vissaus, limoensap of suiker toe naar smaak.
  • Serveer de Soep:
    Schep de hete Tom Kha Kai in kommen en garneer met verse korianderblaadjes en gehakte lente-ui.

Recipe Video

Notes

  • **Opmerking:** Als je de soep pittiger wilt, kun je meer gehakte rode chili pepers toevoegen of wat Thaise chili pasta (nam prik pao) gebruiken voor extra smaak en warmte. Pas de smaken aan naar jouw voorkeur en geniet van deze heerlijke soep in de gezelligheid van je eigen keuken. Smakelijk eten! 🌶️🥥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *