Welkom terug bij Thai Foody! Vandaag gaan we een van de meest geliefde Thaise gerechten bereiden: Groene Curry met Kip. Deze romige en pittige curry zit boordevol smaak en is een ware traktatie voor de zintuigen. Laten we meteen aan de slag gaan en deze heerlijke groene curry bereiden!
Groene Curry met Kip
Course: maindishCuisine: Thai4
servings10
minutes20
minutesIngredients
500g kipfilet, in platte gesneden
2 eetlepels groene currypasta
400ml kokosmelk
4 kousenband in 2cm gesneden
bamboe reepjes
1 middelgrote aubergine, in blokjes gesneden
1 handvol Thaise basilicumblaadjes
2 eetlepels vissaus
1 suiker
Thaise basilicumblaadjes voor extra aroma
Instructies
- Bereid de Ingrediënten voor:
Snijd de kipfilet en groenten in blokjes en reepjes zoals aangegeven - Verhit de Currypasta:
Verwarm een grote pan of wok op middelhoog vuur en voeg de groene currypasta toe. Bak de pasta een minuutje om de aroma’s vrij te laten komen. - Voeg de Kokosmelk Toe:
Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door met de currypasta. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen. - Voeg de Kip Toe:
Voeg de blokjes kipfilet toe aan de kokosmelk en currypasta. Laat de kip zachtjes koken tot het gaar is, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. - Voeg de Groenten Toe:
Voeg de groenten toe aan de pan. Laat alles samen nog eens 5-7 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. - Breng Op Smaak:
Voeg de vissaus en suiker toe aan de curry en roer goed door. Proef en voeg indien nodig meer vissaus of suiker toe naar smaak. - Voeg de Basilicumblaadjes Toe:
Roer de Thaise basilicumblaadjes door de curry en laat het nog een minuutje sudderen om de smaken te laten mengen. - Serveer de Curry:
Schep de geurige Groene Curry met Kip in kommen. Serveer de curry warm met gestoomde jasmijnrijst.
Notes
- Geniet van deze heerlijke en aromatische Groene Curry met Kip! Het is een perfect gerecht om te delen met vrienden en familie, of gewoon om van te genieten op een gezellige avond thuis. Eet smakelijk! 🌶️🍛