kip cashew

Kip Cashew

**Heerlijk Thais recept voor Kip met Cashewnoten**

Hallo lieve foodies! Vandaag deel ik graag met jullie een van de meest geliefde en verrukkelijke gerechten uit Thailand: Kip met Cashewnoten. Dit gerecht belichaamt perfect de harmonieuze mix van smaken waar de Thaise keuken om bekend staat – een heerlijke combinatie van hartig, zoet en nootachtig genot die je smaakpapillen zal laten dansen van vreugde.

kip cashew

Recipe by KumchanCourse: Main dishCuisine: Thai
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Heerlijk Thais recept voor Kip met Cashewnoten

Hallo lieve Thai foodies! Vandaag deel ik graag met jullie een van de meest geliefde en verrukkelijke gerechten uit Thailand: Kip met Cashewnoten. Dit gerecht belichaamt perfect de harmonieuze mix van smaken waar de Thaise keuken om bekend staat – een heerlijke combinatie van hartig, zoet en nootachtig genot die je smaakpapillen zal laten dansen van vreugde.

Ingredients

  • – 500g kipfilet, in dunne plakjes gesneden
    – 1 kopje geroosterde cashewnoten
    – 1 ui, dun gesneden
    – 1 rode paprika, dun gesneden
    – 1 groene paprika, dun gesneden
    – 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    – 2 eetlepels plantaardige olie
    – 3 eetlepels oestersaus
    – 2 eetlepels sojasaus
    – 1 eetlepel suiker

Instructies:

  • Bereid de Ingrediënten voor:
       – Snijd de kipfilets en groenten in dunne plakjes.
       – Hak de knoflook fijn.
       – Rooster de cashewnoten tot ze goudbruin zijn en zet opzij.
  • Verhit de Wok:
    Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de Aromaten:
       – Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de hete olie en roerbak ongeveer 30 seconden tot het geurig is.
  • Bak de Kip:
    Voeg de plakjes kip toe aan de wok en roerbak tot ze gaar zijn en lichtbruin van kleur.
  • Voeg de Groenten Toe:
    Voeg de gesneden uien en paprika’s toe aan de wok en roerbak nog 2-3 minuten tot de groenten knapperig gaar zijn.
  • Maak de Saus:
    Meng in een kleine kom de oestersaus, sojasaus, vissaus, suiker, sesamolie en chilivlokken (indien gebruikt).
  • Combineer Alles:
    Giet de saus over de kip en groenten in de wok. Roer goed om alles gelijkmatig te bedekken
  • Voeg de Cashewnoten Toe:
    Vouw voorzichtig de geroosterde cashewnoten door het gerecht, zodat ze warm worden in de saus.
  • Serveer en Geniet:
    – Schep de geurige Kip met Cashewnoten op een serveerschaal en serveer heet met gestoomde jasmijnrijst of noedels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *