Pad Priew Waaan

Authentiek Thais Recept voor Kip Zoetzuur

Sawasdee krap! Welkom terug bij mij heerlijke hoekje van de Thaise keuken. Vandaag breng ik je een geliefde klassieker die nooit teleurstelt: Kip Zoetzuur, of zoals we zeggen in het Thais, “kai Pad Priew Wan.”

Authentiek Thais Recept voor Kip Zoetzuur

Recipe by Kum ChanCourse: MaindishCuisine: ThaiDifficulty: Normaal
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

300

kcal

“Kai pad Priew Wan” is een Thais gerecht met zoetzure kip. Het bevat kip en groenten zoals paprika en ananas, bereid in een saus gemaakt van tamarinde, suiker en vissaus voor een zoete en zure smaak. Het wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst.

Ingredients

  • 500g kipfilet, in dunne plakjes gesneden

  • 1 rode en groene paprika, komkommer, ananas in stukjes gesneden

  • 1 ui, in plakjes gesneden

  • 2 tomaten, in partjes gesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 3 eetlepels zonnebloem olie

  • 2 eetlepels vissaus

  • 4 eetlepels tomaten ketchup

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 eetlepel oestersaus

  • 1 eetlepel tamarinde saus

Instructies:

  • Voorbereiding: Begin met het snijden van de kipfilet in dunne plakjes en het voorbereiden van de groenten – snijd de paprika’s in stukjes, snijd de ui in plakjes en de tomaten in partjes. Hak de knoflook fijn en zet alles opzij.
  • Bakken: Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak tot het geurig is, maar let op dat het niet verbrandt.
  • Kip Roerbakken: Voeg de plakjes kipfilet toe aan de wok en roerbak tot ze gaar zijn en lichtbruin van kleur.
  • Groenten Toevoegen: Voeg de gesneden uien, rode en groene paprika’s en tomatenpartjes toe. Roerbak nog een paar minuten tot de groenten iets zacht zijn maar nog wel knapperig.
  • Saus Tijd: Meng in een kleine kom de Thaise zoete chilisaus, vissaus, tamarinde, suiker, oestersaus en tot alles goed gemengd is. Giet dit heerlijke mengsel over de kip en groenten in de wok.
  • Sudderen en Verdikken: Laat de saus een paar minuten sudderen, zodat alle smaken prachtig samenkomen.
  • Garneren en Serveren: Zodra alles gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt, haal je de wok van het vuur.
  • Genieten: Serveer dit heerlijke gerecht warm met gestoomde jasmijnrijst of noedels, en geniet van de explosie van zoete, zure en hartige smaken bij elke hap.

Notes

  • Daar heb je het, een eenvoudig maar bevredigend recept voor Kip Zoetzuur dat zeker in de smaak zal vallen en je rechtstreeks naar de straten van Thailand zal voeren. Tot de volgende keer, khob-kun ka (dank je wel) voor het meedoen aan ons culinaire avontuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *